Onderhoud van CV installaties gasvormige brandstof

Pannes in hartje winter, slijtage, overdreven verbruik, gevaarlijke CO-uitstoot, … U voorkomt het door uw toestellen en installaties tijdig te laten onderhouden.

Een goed onderhouden en afgestelde installatie bespaart brandstof en spaart zo uw portemonnee en het milieu. De geleidelijke verstopping en ontregeling van uw verwarmingstoestellen leidt op termijn tot een stijgend verbruik en dus tot een toename van de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien vermindert een regelmatig nazicht van uw installatie het risico op pannes, die zich meestal voordoen op het slechtst denkbare ogenblik: midden in de winter... 

Een regelmatige controle heeft vele voordelen:

  • minder kans op uitstoot van koolmonoxide
  • Kan verplicht zijn voor het afsluiten van brandverzekering
  • Kan verplicht zijn om recht te hebben op garantievoorwaarden van de ketel
  • Verlengt de levensduur van je CV ketel
  • Een slecht onderhouden CV ketel verbruikt meer dan 10% extra energie

Bovenstaande voordelen zeggen je onmiddellijk waarom je niet zelf het onderhoud van je CV ketel kan doen. Een attest van een erkend installateur is immers nodig om rechtsgeldig te zijn. Hou het verslag (  reinigingsattest en verbrandingsattest ) ook goed bij en stuur deze eventueel naar je verzekeringsmakelaar en de eigenaar van de woning indien je een woning huurt.

Het onderhoud van uw verwarmingsketel is zelfs wettelijk verplicht. Om storingen te voorkomen en het juiste rendement van uw ketel te behalen, herhalen fabrikanten ook om deze jaarlijks te onderhouden. Er is niets zo erg in de winter als geen verwarming en/of warm water te hebben.

Dit onderhoud moet uitgevoerd worden volgens de onderhoudsvoorschriften van de ketel en door een gespecialiseerde technicus zoals een Scheepers - installateur. Hierdoor kan er altijd teruggevallen worden op de installateur indien dit jaarlijks onderhouden worden. Indien dit niet gebeurd kunnen al eens garantie voorwaarden vervallen en kan dit uiteindelijk tot zware ( onnodige ) kosten komen.
 

554646546654654

  Heeft u een gaswandketel of een gas condensatieketel, aarzel niet om ons te contacteren.


Onderhoud CV ketels is verplicht:
 

  • Gas ketels                         ►  2 jaarlijks onderhoud vereist